Solme AB

Vi är ett lösningsfokuserat företag med rötterna i två tekniktunga områden; 
mjukvaruutveckling och produktionsteknik.

 

 

 

Solmekontor utomlands

Solme AB grundades 1998 i Göteborg, Sverige och utvidgades strategiskt 2005 till Solme Tyskland, 2011 till Solme Kina och 2019 till Solme Tjeckien.

Tyskland

Thomas Mittendorf, VD

Ingenjör och konsult sedan 1992 med fokus på
processer, administration, tillverkning och utbildning.

Kontakta Mr. Mittendorf:
+49 7141 125 440
+49 172 80 900 40
thomas.mittendorf@remove-this.solme.remove-this.de

TJECKIEN

Jiri Holoubek

Har varit i Continuous Improvement-positioner sedan 2008 med fokus på processförbättringar, Lean Production och Six Sigma-implementeringar.

Kontakta Mr. Holoubek:
+420 605 031 134
jiri.holoubek@solme.se

1998...

...startades Solme AB utifrån idén att skapa ett mjukvaruverktyg (AVIX) som kunde kombinera videoanalys med tidsstudier baserade på standardtider för analys av manuella monteringsprocesser. Sedan dess har vi vidareutvecklat grundidén och både utvecklat ytterligare moduler samt identifierat fler användningsområden.

De flesta av oss är ingenjörer inom data- och maskinteknik, men det finns även en och annan ekonom och teknisk fysiker. Vårt fokus är helhetsförståelse av våra kunders behov.

Tillämpningarna finns inom följande områden; produktionsoptimering, produktionseffektivitet, produktutveckling och producerbarhet som alla är nära besläktade med arbetsmätning och tidsstudier.
Vår innovation AVIX har lyckats hjälpa våra kunder att ta både ett och två steg till när det gäller att effektivisera deras produktionsprocesser. AVIX som stödverktyg inom ett eller flera av dessa arbetsområden ger betydande besparingar inom det produktionstekniska arbetet, för att inte tala om resultatet som skapas.

Idag används AVIX på bred front inom svensk och internationell tillverkningsindustri och har hjälpt hundratals företag nå sina mål - Det är vi både glada och stolta över!