Nyheter

Arkiv

FINSK INDUSTRI LÄR SIG AVIX® I SVERIGE

Under två intensiva dagar, 6-7 september, besökte en grupp av 11 personer från åtta finska företag Sverige. Cimteam, som är Solmes AviX®-partner i Finland organiserade resan.

Den första dagen bestod av en AviX demonstration i kombination med intressanta diskussioner men även presentationer från två av de finländska företagen, UTU Elec och PKC wiring systems där de delade med sig av sina erfarenheter av att arbeta med AviX®. Diskussionerna fortsatte under middagen som avnjöts på den äldsta restaurangen i Stockholm, Zum Franziskaner. 
  
På morgonen den andra dagen besökte gruppen ABB Robotics i Västerås. Peter Sundgren gav gruppen en mycket intressant fabriksvisning och berättade hur hans arbete med AviX® de senaste 5 åren har sett ut. Han berättade även hur svårt det hade varit, om inte omöjligt att uppnå samma resultat utan AviX®. Teamet från Solme fastnade i en hiss i ett underjordiskt parkeringshus i nästan en timme, men anslöt senare till resten av gruppen. Peter, som den goda värd han är tog väl hand om den finska gruppen under tiden.
  
Efter lunch fick gruppen förmånen att besöka Volvo Powertrain i Köping. Efter den obligatoriska säkerhets presentationen väntade "blå tåget".  Slutmonteringslinan och mängden av maskiner och stödprocesser till linan var verkligen imponerande. ”Det måste vara effektivt eftersom linen förser merparten av alla Volvo fordon med växellådor”, kommenterade Mattias Silfver som är AviX® Global superuser för Volvo Powertrain.  Ett stort tack till Cimteam, alla deltagare, ABB Robotics i Västerås och Volvo Powertrain i Köping!